Udruženje Bajka poziva mlade osobe u dobi od 15 do 30 godina sa područja Općine Centar Sarajevo, da se prijave i učestvuju u radionicama filcanja ovčije vune.

Poludnevne radionice filcanja pružit će priliku mladima da savladaju čari ovog drevnog zanata i razvijaju vjeru u vlastite stvaralačke sposobnosti.

Tehnikom filcanja na radionicama izrađivati ćemo lutke i scenografiju koji će biti korišteni u produkciji daljih sadržaja projekta Kulturna baština kroz prizmu modernih tehnologija, filmova i predstave. Mladi će biti u prilici da sa svojim vršnjacima, u sinergiji, budu dijelom kompletnog kreativnog procesa a njihovi radovi predstavljeni na trodnevnoj manifestaciji festivalskog tipa. Uz pomoć iskusnih trenera i mentora ovoj drevnoj tehnici dati ćemo upotrebu u savremenom životu.

Prijave su moguće putem aplikacionog obrasca koji je dostupan na fb: Bajka.BiH ili putem emaila ulc.sarajevo@gmail.com.
Rok za prijavu je 6. avgust, 2023. godine.

Mladi ste, imate između petnaest i trideset godina, bilo da ste kreativac, umjetnik ili da nikada niste imali priliku baviti se kreativnim i ručnim radom pridružite nam se!

Projekat „Kulturna baština kroz prizmu modernih tehnologija“ implementira se u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija (EU) a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz podršku Općine Centar Sarajevo