Sarajevo, 9. januar, 2019. godine

Pozivamo vas na premijeru filma uz pripovijedanje bosanskih narodnih bajki Tatjane Šojić 24. januara, 2019. godine u prostoru naših dugogodišnjih saradnika Multiplex Cinema City. Uz premijeru pripremamo tri poludnevne radionice za izradu filmova stopmotion tehnikom, Moja bajka – Moj film, namjenjene za uzrast preko osam godina.

Film smo snimili u drugoj polovini 2018. godine pod okriljem Evropske godine kulturne baštine i uz podršku FEST – a ( Federation for European Storytelling), čiji smo članovi, Općine Centar Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta, UniCredit Bank, Radija Sarajevo i Slobodna Evropa, a u partnerstvu i uz veliku podršku Studija Green Pixel.

Prije nego što uspijemo postati/poslati putujuće trupe pripovijedača, kako bi bajka i živa riječ, postali sastavni dio porodičnih sadržaja, stigli do svake učionice, biblioteke ili pozorišta i u sredinama koje su udaljene od kulturnih centara odlučili smo da produciramo animirani serijal u stopmotion tehnici kao produženu ruku Festivala bajke i tako razvijamo Teatar pripovijedanja Bosne i Hercegovine.

Ovo nije samo film za gledanje i bajka za slušanje, već poticaj za sve da u porodičnom okruženju, vrtićima i školama sami obrazuju prizore, pripovijedaju priče i dožive cjelovitost riječi, pokreta, zvuka, oblika i boja