Tokom januara 2015.g. u saradnji sa „Cinema city“ multupleks kinom, u dva termina, svakog petka, uz lutke iz naše radionice i zvuke lire, pripovjedali smo Grimmove bajke Magarčić, Crvenkapica, vuk i sedam kozlića i Trnoružica. Inspirisani jednostavnošću lutaka i snagom žive riječi, djeca su sama  kreirala scenske igre. Presretni smo jer su djeca uživala u slobodnoj igri sami sa svojm maštom i igračkama koje smo mi za njih ručno izradili od prirodnih materijala. Rad sa ovčijom vunom zaokupio je skoro svako dijete iako je mnogima to bio prvi kontakt sa ovim materijalom,  jer vuna je topao materijal koji ispunjava i grije i nas i prostor oko nas.

Naši gosti u „zimskoj Bajci“ bili su i nekadašnji i današnji štićenici waldorfskog vrtića Jabuka, štićenici montessori vrtića u Sarajevu, djeca iz vrtića sa klasičnim pristupom pedagogiji kao i roditelji i djeca koje je jednostavno privukla čarolija bajke. Uz slobodnu igru igračkama iz naše radionice, predstavicu i kreativne radionice pričali smo djeci priču o malom patuljku Korijenku koji zimu provodi spavajući na svom udobnom ležaju od lišća u korijenu drveta, kojeg su imali priliku pogledati kroz mali otvor, u tišini, kako ga ne bi probudili.

Mama Marina ove godine završava seminar waldorfske pedagogije pri Institutu za waldorfsku pedagogiju u  Zagrebu. Kao profesorica je violine, donijela je pentatoniku u „Zimsku bajku“